Tippek, hogy mire figyelj oda csecsemőkorban

Egyéb kategória, Fejlesztés

3 tipp, hogy mire figyelj oda csecsemőkorban!

A mozgásfejlődés egy igen összetett rendszer, amely során gyermekünk folyamatosan fejleszti gondolkodási tevékenységét is, és ezáltal mozogva ismeri meg a világot. 

3 tipp, hogy mire figyelj oda csecsemőkorban!

 

Időbeliség

Mikor, hajt végre egy mozdulatot a baba.

Testtartás

Abban a pozícióban, amit felvesz, milyen a testtartása.

N

Mozgás minősége

A mozgás, amit csinál megfelelően harmonikus-e, jól kivitelezett, minőségében rendben van-e.

Hallgass a megérzéseidre!

A fejlesztendő gyermekek szülei már az első tanácsadás keretein belül jól meg tudják határozni azt visszaemlékezve, hogy mikor volt az a pont, amikor bizony megtörtént az első olyan figyelmeztető jel, amelyre nem reagáltak. Első sorban szeretném leszögezni azt, hogy nem, nem hibásak, hiszen a mozgásfejlődés nem kap akkora hírverést, mint amekkorát kéne, így valószínű nem voltak ezeknek a jeleknek a fontosságának tudatában, tehát nem kell ostorozni magukat!

A szülői intuíció viszont mindennél erősebb. Az édesanyának nem kell fejlesztőpedagógusnak lennie ahhoz, hogy az ösztönei jelezzenek, valami nincs rendben. A kérdés csak az, hogy mennyire figyel az édesanya a belső hangokra.

Ha közösségbe megyünk, találkozunk a rokonokkal, ellátogatunk a játszótérre, beszélgetünk a  szomszédokkal, akkor akarva, akaratlanul is lehetőségünk van hallani történeteket, illetve saját szemünkkel is láthatjuk, hogy más gyerekek hol tartanak. 

Nagyon fontos, hogy minden babának saját fejlődési üteme van, ne görcsösen hasonlítgasd Őket, csak a fő jelekre figyelj oda! Ne hallgass Jolika nénire a szomszédból, aki azzal nyugtat, hogy semmi baj, az ő fiánál is kimaradt a mászás, aztán mégis szép daliás 40-es férfi lett belőle. Ezeke a tapasztalatok mindig sántítanak!

Hallgass a megérzéseidre! Ez a kulcsa a dolognak! 

Bízzunk a szülői belső megérzésekben, és ha úgy látjuk, és azt érezzük, hogy valami nem stimmel a gyerekünkkel, akkor mindenképpen menjünk utána, és tárjuk fel az esetleges problémákat. 

Ha bizonytalan vagy abban, hogy szükséges-e számotokra a fejlesztés, akkor keresd fel mentor programunkat, ahol egy tanácsadás keretein belül fejlesztőpedagógusunkkal átbeszélheted gyermeked mozgásfejlődését. Kattints a linkre, az oldal alján keresd meg a páciens elemzési lapot, töltsd le, küldd vissza és egyeztess egy időpontot.

Ha elakadsz, akkor kérj segítséget a smilingkids.fejelsztes@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 619 4140 telefonszámon.

Figyelem! Minden fejlesztő csomagunk első része ingyenes, próbáljátok ki a videóval való otthoni fejlesztést most!

10 alkalmas “Okostorna” csomag – SmilingKids.hu

“OKOSTORNA” Figyelem-, és egyensúlyfejlesztő program – SmilingKids.hu

“OKOSTORNA” Labda, mint fejlesztő eszköz – SmilingKids.hu

“OKOSTORNA” Lufi, mint fejlesztő eszköz – SmilingKids.hu

 

 

Hiszünk abban, hogy a szeretetteljes és nyugodt környezetben felnövő gyermekek nem csak most, hanem felnőttként is boldogok és sikeresek lesznek.

Smiling Kids azért különleges, mert nálunk családias körben, online is elérhetőek azok a fejlesztési módszerek, tananyagok, mozgásformák, eszközök, amik az otthoni környezetben lévő fejlődést tudják támogatni. A Smiling Kids segítségével lehetőséged nyílik arra, hogy még több minőségi időt tölts együtt gyermekeddel. Nem utolsó sorban pedig senki nem ismeri úgy a gyermekedet, mint Te saját magad, így a kellemeset a hasznossal össze tudod párosítani.

Ezek is érdekelhetnek