Mászás, csúszás, fejlődés! Fedezd fel a csúszda rejtett erejét!

Fejlesztés

Sziasztok Kedves Anyukák! Örömmel üdvözöllek benneteket ismét a játszótéri eszközök fejlesztő hatásaival foglalkozó blog sorozatunkban! Ahogy azt már korábban is említettük, a játszótéri tevékenységek, mint például a csúszdázás, nem csak a szórakozásról szólnak. Valójában hihetetlen fejlődési lehetőségeket rejtenek! De most nézzük meg közelebbről, milyen kompetenciákat fejleszthet a csúszdázás.

Először is, a fizikai fejlődést. A csúszdára való mászás és a csúszás közben a gyerekeknek gyakorolniuk kell a nagymotoros készségeiket. Az erőteljes mászás, amelyet a gyors és szabad csúszás követ, komoly kihívást jelent a gyerekek számára, ami erősíti az izmokat és javítja a mozgáskoordinációt.

A csúszdázás közben a gyerekeknek szem-kéz és szem-láb koordinációt kell használniuk, amikor felfelé másznak a lépcsőn, majd lecsúsznak. Ez pedig hozzájárul a térbeli tájékozódás és a testtudat fejlesztéséhez.

Emellett a csúszdázás fejleszti a gyerekek szociális készségeit is. Amikor több gyermek szeretne egyszerre csúszni, megtanulják, hogy hogyan kell várakozni, sorban állni, és figyelembe venni mások igényeit.

De lássuk, mire érdemes szülőként odafigyelni, ha gyermekünk csúszdázik?

Biztonság mindenekelőtt! Győződjünk meg róla, hogy a csúszda biztonságos és megfelelően karbantartott. A csúszdának stabilnak kell lennie, nem szabad rozsdásodnia vagy éles részeknek lennie rajta. Ügyeljünk arra is, hogy gyermekünk mindig megfelelő ruházatban legyen, ami nem akad be a csúszdába.

Szintén fontos, hogy figyeljünk gyermekünk reakcióira. Ha úgy érzi, hogy a csúszda túl magas vagy félelmetes, ne erőltessük a dolgot. Adjunk neki időt, hogy a saját tempójában szokjon hozzá a csúszdázáshoz.

Végül pedig, emlékezzünk arra, hogy a csúszdázás célja a szórakozás. A játék legyen örömteli és pozitív élmény mind a gyermek, mind a szülő számára. Ha megfelelő figyelmet fordítunk a biztonságra és a gyermekünk érzéseire, a csúszdázás nagyszerű lehetőség lehet a fejlődésre és a szórakozásra egyaránt. Tehát, csúszdára fel, Kedves Anyukák! Élvezzük ezt a vidám, mégis rendkívül hasznos tevékenységet a szabadban a gyerekekkel.

Hiszünk abban, hogy a szeretetteljes és nyugodt környezetben felnövő gyermekek nem csak most, hanem felnőttként is boldogok és sikeresek lesznek.

Smiling Kids azért különleges, mert nálunk családias körben, online is elérhetőek azok a fejlesztési módszerek, tananyagok, mozgásformák, eszközök, amik az otthoni környezetben lévő fejlődést tudják támogatni. A Smiling Kids segítségével lehetőséged nyílik arra, hogy még több minőségi időt tölts együtt gyermekeddel. Nem utolsó sorban pedig senki nem ismeri úgy a gyermekedet, mint Te saját magad, így a kellemeset a hasznossal össze tudod párosítani.

Ezek is érdekelhetnek