Útmutató az óvodáskorú gyermeked figyelmének megragadásához – 6+1 játékos tipp a szülő-gyermek kötődés erősítéséhez!

Fejlesztés

Útmutató az óvodáskorú gyermeked figyelmének megragadásához – 6+1 játékos tipp a szülő-gyermek kötődés erősítéséhez!

Kedves Anyukák! Tudjuk, hogy az óvodáskorú gyermekek tele vannak energiával és kíváncsisággal, így néha kihívás lehet elérni, hogy figyelmüket ránk, mint szülőkre irányítsák. De ne aggódjatok, segítünk nektek! Összegyűjtöttünk nektek 6 + 1 fantasztikus tippet és játékot, amelyekkel fejleszthetitek gyermeketek képességét a figyelemre és kötődésre.

Varázsoljuk az olvasást élvezetté!

Olvassatok rendszeresen meséket együtt, amelyek érdekesek és szórakoztatóak. Hangsúlyozzátok a mimikát és használjatok kifejező gesztusokat a történetek közben. Kérdezzétek meg, milyen részletekre emlékszik a történetből, így fejleszthetitek a figyelmét és együtt átélhetitek az olvasás örömét.

Játsszunk rejtőzködést!

Játsszatok bújócskát a lakásban vagy a szabadban. Adjatok neki időt, hogy megtaláljon benneteket, és dicsérjétek meg ügyességéért. Ez a játék nemcsak fejleszti a figyelmét, hanem közelebb is hozza hozzád, hiszen együtt szórakozhattok.

Zenéljünk és táncoljunk együtt!

Válasszatok vidám és lendületes zenéket, amelyekre együtt táncolhattok otthon. Mutassatok meg neki egyszerű mozdulatokat, és bátorítsátok, hogy kövesse a ritmust. Egy ilyen közös tevékenység által még közelebb kerülhettek egymáshoz, és vidám élményeket élhettek át együtt, mindeközben fejlődik gyermeketek figyelme.

Készítsünk közös „kincsesládát”!

Hozzatok létre egy dobozt vagy tárolóhelyet, ahol kincsek gyűjthetők. Kirándulások alkalmával gyűjtsetek olyan természetes tárgyakat, mint kavicsok, színes falevelek vagy más érdekes tárgyak. Ez a közös kincskeresés izgalmas élmény lesz, és segít megtalálni a közös értékeket.

Rajzoljunk együtt és beszélgessünk róla!

Szervezzetek alkotós délutánokat, ahol közösen rajzolhattok és festhettek. Kérdezzétek meg róla, hogy mit ábrázolt, és miért választotta azt a motívumot, formát. Élvezzétek a közös alkotás élményét, és bátorítsd őt az ötletei megosztására.

Közösen fedezzük fel a természetet!

Kiránduljatok együtt a természetben, és figyeljétek meg a körülöttetek lévő szépségeket. Beszélgetésekkel mélyíthetitek a kötődést, és segíthetitek gyermeketeknek megérteni a természet csodáit. Együtt töltött időtök igazi kalandokat rejt majd!

Hiszünk abban, hogy a szeretetteljes és nyugodt környezetben felnövő gyermekek nem csak most, hanem felnőttként is boldogok és sikeresek lesznek.

Smiling Kids azért különleges, mert nálunk családias körben, online is elérhetőek azok a fejlesztési módszerek, tananyagok, mozgásformák, eszközök, amik az otthoni környezetben lévő fejlődést tudják támogatni. A Smiling Kids segítségével lehetőséged nyílik arra, hogy még több minőségi időt tölts együtt gyermekeddel. Nem utolsó sorban pedig senki nem ismeri úgy a gyermekedet, mint Te saját magad, így a kellemeset a hasznossal össze tudod párosítani.

Ezek is érdekelhetnek