Nyári időtöltés és a munka – Hogyan élvezd a nyári szünetet gyermekeddel?

Egyéb kategória

Nyári időtöltés és a munka – Hogyan élvezd a nyári szünetet gyermekeddel?

Kedves Anyukák és Apukák!

Mostanra, hogy túl vagyunk a nyár felén, biztos sokan közületek rengeteg hullámhegyet és hullámvölgyet átéltetek a gyermeketekkel eltöltött idő során. Mi, szülők, általában azon gondolkodunk, hogyan egyensúlyozzuk a munkánkat és a gyermekeinkkel töltött minőségi időt. Az új kihívásokkal teli időszakban segítségképpen hoztunk néhány praktikus ötletet, hogy a nyári szünet hátralévő időszaka mindenki számára élményekkel teli legyen.

  1. Fejlesszük a kreativitást: Hagyjunk teret a gyermekeink képzeletének és kreativitásának! Rendezzünk otthon “mesetábort”, ahol közösen alkothatunk történeteket, rajzolhatunk, vagy éppen mesekönyveket olvashatunk fel egymásnak.
  2. Időbeosztás és játék: Készítsünk együtt egy vidám naptárt, amiben meghatározzuk a napjaink menetét. Így gyermekeink előre tervezhetik a számukra izgalmas programokat, és mi szülők is be tudjuk iktatni a munkaidőnket.
  3. Tábor hetek: Ha meg tudjuk oldani, keressünk gyermekünk érdeklődési köréhez illeszkedő tábort, így gyermekünk számára kedves időtöltést ajándékozhatunk, mely idő alatt figyelmünket lelkiismeret furdalás nélkül fordíthatjuk a munkánk felé.
  4. Kalandok a természetben: Fedezzünk fel új helyeket a szabadban! Piknikezés, kirándulás, vagy akár egy egyszerű séta a parkban is felejthetetlen élmény lehet. Az ilyen közös kalandok erősítik a szülő-gyermek kapcsolatot, és mindenkinek feltöltődést nyújtanak.
  5. Kreatív játékok: Találjunk olyan játékokat, amik nem csak szórakoztatóak, de fejlesztik is a gyerekek készségeit. Például barkácsolás, homokozás, vagy kerti játékok készítése nem csak szórakoztató, de segít fejleszteni a kézügyességet is.
  6. Rugalmas munkaidő: Ha extra feladat elé állít a munkánk- és ez lehetséges-, beszéljük meg a munkáltatónkkal ezekre a kihívásokra rugalmas munkaidő bevezetését. Így könnyebben összeegyeztethetjük a munkát a gyermekeinkkel töltött idővel.

Ne feledjük, hogy a nyári szünet egy különleges lehetőség a szülő-gyermek kapcsolat erősítésére és az együtt töltött élmények megélésére. A legfontosabb, hogy vegyük elő a kreativitásunkat és rugalmasságunkat, és élvezzük minden pillanatát a közös nyárnak!

Bízunk benne, hogy ezek az ötletek segítenek a nyári egyensúly megtalálásában, és örömteli időtöltést kívánunk minden anyukának, apukának és a gyerekeknek!

Szeretettel, Smiling Kids Csapata

Hiszünk abban, hogy a szeretetteljes és nyugodt környezetben felnövő gyermekek nem csak most, hanem felnőttként is boldogok és sikeresek lesznek.

Smiling Kids azért különleges, mert nálunk családias körben, online is elérhetőek azok a fejlesztési módszerek, tananyagok, mozgásformák, eszközök, amik az otthoni környezetben lévő fejlődést tudják támogatni. A Smiling Kids segítségével lehetőséged nyílik arra, hogy még több minőségi időt tölts együtt gyermekeddel. Nem utolsó sorban pedig senki nem ismeri úgy a gyermekedet, mint Te saját magad, így a kellemeset a hasznossal össze tudod párosítani.

Ezek is érdekelhetnek

Szülinapi összegző kristálytisztán:) a kerek előtt!

Szülinapi összegző kristálytisztán:) a kerek előtt!

🎉A 49 még pont nem 50, de ettől még mérföldkő🙂! Amikor egy bemutatkozás során megkérdezik Tőlem, hogy mivel is foglalkozom, akkor a fejemben össze-vissza cikázó mondatok repkednek, nem tudom, hogyan is tudnám megfogalmazni úgy, hogy érthető legyen. Ilyenkor ahelyett,...

bővebben
Tippek, hogy mire figyelj oda csecsemőkorban

Tippek, hogy mire figyelj oda csecsemőkorban

3 tipp, hogy mire figyelj oda csecsemőkorban! A mozgásfejlődés egy igen összetett rendszer, amely során gyermekünk folyamatosan fejleszti gondolkodási tevékenységét is, és ezáltal mozogva ismeri meg a világot.  3 tipp, hogy mire figyelj oda csecsemőkorban!...

bővebben
A trambulin hatása a mozgásfejlődésre

A trambulin hatása a mozgásfejlődésre

A trambulin használata nagyon megosztó téma. Sokszor csak azt lehet hallani, hogy milyen súlyos balesetek érik a gyerekeket használata közben. Az tény, hogy az eszköz használata fokozott figyelmet igényel, azonban számos olyan pozitív hatással bír, amely a...

bővebben